50_01_RijkswegZuid.png

Archief

Glasvezelnet

403 glasvezelkop logo 2 


 

41 glasvezelambassadeurs aangemeld

Trainingen starten eind mei

In maart startte Gennep glasvezel de informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in de hele gemeente Gennep te realiseren. Om de ‘vraagbundeling’, het laatste onderdeel van de campagne, te kunnen starten zijn circa 70 vrijwilligers nodig. Maar met de helft kan de voorbereiding van de ‘vraagbundeling’ beginnen. Met de toezegging van diverse belangenorganisaties om hand en spandiensten te leveren is er voldoende vertrouwen voor een succesvol project.

In alle dorpen zijn er al voldoende ambassadeurs alleen in Gennep zelf is er een tekort. ‘We zien dat vaker in grotere woonplaatsen. Daar is de sociale cohesie minder. Het zou jammer zijn als Gennep daardoor geen glasvezelnetwerk krijgt. Inwoners kunnen zich nog tot 21 mei als ambassadeur aanmelden’, vertelt projectleider Kempen.

De rode draad van de vrijwilligerstaken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als vrijwilliger wordt je de glasvezeldeskundige van de buurt. Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in hun dorp of stad komt, is er wel een taak.

In twee bijeenkomsten komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kunnen de ambassadeurs alle vragen van buurtbewoners beantwoorden. De ambassadeur speelt een belangrijke rol. Zij geven de buren de juiste informatie over glasvezel.
Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper? Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren. De trainingsdata zijn 30 mei, 5, 13 en 14 juni van 19.30 tot 21 uur in het gemeentehuis. De ambassadeurs worden persoonlijk uitgenodigd.

U kunt zich aanmelden als ambassadeur op www.gennepglasvezel.nl/vrijwilliger. U vindt er ook alle informatie over de taken.
Klik hier voor achtergrondinformatie.


70 ambassadeurs gezocht voor glasvezelcampagne

4 april eerste infoavond voor glasvezelambassadeurs

403 glasvezelprojectIn september start een informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in de gemeente Gennep aan te leggen. Op 4, 5, 10, 11 en 12 april organiseert Gennep Glasvezel informatieavonden voor vrijwilligers. Er zijn 70 ambassadeurs nodig die voor 8.000 gezinnen glasvezel mogelijk gaan maken. Zij krijgen hiervoor een training die begin juni van start gaat.

De rode draad van de vrijwilligerstaken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als vrijwilliger wordt je de glasvezeldeskundige van de buurt. Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in hun dorp komt, is er wel een taak.


Training in juni
In de bijeenkomsten komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kunt u alle vragen van buurtbewoners beantwoorden. Als ambassadeur speelt u een belangrijke rol. U geeft de buren de juiste informatie over glasvezel.
Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper? Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren.

Waarom glasvezel?
Met glasvezel kun je onbeperkt supersnel internetten, interactief en superHD tv kijken, radio luisteren en goedkoop telefoneren. Sneller internet is nodig voor digitale (mantel)zorg, veilig wonen, leren, werk en ontspanning.
De kabel van Ziggo en KPN kan al die data nauwelijks nog verwerken. Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer 40%, waardoor de netwerken van KPN en Ziggo dicht slibben en de vooruitgang nauwelijks kunnen bijhouden. Dat levert nu al veel problemen op. U kunt zelf voorspellen wat er dan over een paar jaar gebeurt. Wanneer u voor alles internet nodig heeft zoals voor bankieren, digitale (mantel) zorg, veilig wonen, telefoneren, winkelen, tv kijken, studeren en werken. Juist, het internet wordt heel erg langzaam of loopt vast.

In Nederland zijn ruim 2,7 miljoen woningen al door KPN aangesloten op glasvezel. KPN en Ziggo willen hun netwerk in de gemeente Gennep niet verder uitbreiden. Daarom moeten we samen de krachten bundelen voor glasvezel. Want met glasvezel kunnen we de komende 40-50 jaar wel optimaal gebruikmaken van internet en tv.

U kunt zich aanmelden als ambassadeur op www.gennepglasvezel.nl/vrijwilliger. U vindt er ook alle informatie over de taken.

 

302 snel internet 1Snel internet met glasvezel
Op basis van de positieve resultaten van een verkennend onderzoek bij zo'n 3000 huishoudens en ondernemers in de gemeente Gennep heeft het gemeentebestuur geld uitgetrokken voor het vervolg, te weten de opzet van een campagne om het invoeren van snel internet te promoten en de daadwerkelijke vraag ernaar te bundelen. In het komende voorjaar krijgen inwoners en bedrijven informatie over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel. En vervolgens krijgen zij de vraag voorgelegd. of zij zich daadwerkelijk willen aanmelden voor een glasvezelabonnement. Onderdeel van de campagne vormen Informatieavonden die met alle dorps- en wijkraden en andere belangenbehartigers worden gepland. In 2019 zouden alle inwoners, instellingen en bedrijven kunnen profiteren van snel internet als er voldoende belangstelling is. Informatieavonden met alle dorps- en wijkraden en andere belangenbehartigers