Pleisterplaats

 

28 augustus 2015

Officiële opening Pleisterplaats en Milsbeeks pottenbakkersmuseum ‘’De Oude Pottenbakkerij’’

Voor deze gelegenheid arriveerden de drie wethouders van Gennep, de heren Wim Welles, Ed Vandermeulen en Peter Lucassen speciaal met een elektrische fiets om te demonstreren hoe hier de accu’s aan een laadpaal, geschikt voor vier fietsen tegelijk, opgeladen kunnen worden.
De pleisterplaats - door de gemeente inmiddels omgedoopt tot Toeristisch Overstap Punt (TOP) - heeft daarnaast (afgezien van een aantal parkeerplaatsen) ook een watertappunt en er is een informatiebord waarmee bezoekers wegwijs wordt gemaakt.

Theo Holthuysen opende vervolgens officieel het museum door een van klei gebakken ring met ferme slag te doorklieven. De ring was gebakken door Geert Jacobs, de Milsbeekse pottenbakker. Om het helemaal echt te laten lijken kringelde er na de openingshandeling voor even rook uit de hoge schoorsteen, net alsof het pottenbaakkersbedrijf nooit is weggeweest. Daarna konden de genodigden binnen in het door vrijwilligers gerund museum de Milsbeekse pottenbakkersgeschiedenis bekijken.

Klik op de foto voor een vergroting.

 

Pleisterplaats gereed
406 pleisterplaats gereed 1 thumb406 pleisterplaats gereed 2 thumb406 pleisterplaats gereed 3 thumb

 

 

 

 


Maart 2015 Realisatie Pleisterplaats 
Het was de bedoeling dat tegelijk met de rotonde Zwarteweg-Rijksweg de Pleisterplaats zou worden aangelegd.
Na enige vertraging is het nu zover. Onderstaand enkele foto-impressies van de werkzaamheden (klik op de afbeelding voor een vergroting)

 

 


03-09-2014 Inloopbijeenkomst
Voorbereidingen worden getroffen voor de realisatie van de plannen; klik hier voor nadere informatie.


20-05-2014 B&W-besluit inzake pleisterplaatsen
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de raad te vragen om in te stemmen met de realisatie van de twee pleisterplaatsen (Zwarteweg Milsbeek en Busstation Gennep) lees verder.
406 pleisterplaatsIn de ''bird-view'' (links) is de plek naast de geplande rotonde geel gemarkeerd. Voor meer informatie over de opzet (de idee) met betrekking tot de diverse pleisterplaatsen langs de N271 (of te wel ''De Etalage van de Regio'') klik hier.