30_herfst_12.png

Prikbord


                                                                  
                                                                  Sommige afbeeldingen laten een vergroting zien wanneer je erop klikt.
302 pap.brigade133De Papieren Brigade
De vrijwilligers van De Papieren Brigade bieden de helpende hand bij het ordenen van je administratie. Vindt u het lastig om het overzicht te houden in de hedendaagse papierwinkel? Is het invullen van formulieren te ingewikkeld?
De Papieren Brigade helpt


401 Huiskamer (prikbord)'t snepke - huiskamer Milsbeek geopend
In januari is Woningcorporatie Destion in Milsbeek gestart met de bouw van seniorenwoningen met daarbij
een ontmoetingsruimte. Een ruimte waar inwoners, gezellig een kopje koffie kunnen drinken, een kaartje
kunnen leggen of gewoon eens binnen kunnen lopen voor een praatje. Kortom, een gezellige ‘Huiskamer’.
De Huiskamer is er niet alleen voor ouderen, ook andere inwoners zijn meer dan welkom. Op deze manier
hopen we dat er spontane contacten gelegd gaan worden, waardoor de onderlinge verbindingen in het dorp
versterkt zullen worden. come in!302 OmgevingsvisieVan Omgevingsvisie naar Omgevingswet
Zowel landelijk als lokaal wordt hard gewerkt aan de gevolgen van de nieuwe Omgevingswet. Deze treedt waarschijnlijk vanaf 1 januari 2021 in werking, ter vervanging van een complex en onoverzichtelijk geheel aan wetten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. De Omgevingswet zal meer overzicht brengen en minder regels. Er komt meer ruimte voor lokaal maatwerk. Bij een nieuw initiatief of plan gaat het niet meer in der eerste plaats om ''Mag het wel?''. Veel belangrijker is de vraag: ''Draagt het bij aan een goede leefomgeving?''.
De gemeente Gennep werkt eveneens aan een omgevingsvisie samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en anderen die zich betrokken voelen. De afgelopen maanden zijn veel ideeën opgehaald. Ook heeft het gemeentebestuur actuele trends en ontwikkelingen op een rijtje gezet, allemaal bouwstenen voor de nieuwe visie.
Tijdens het zogeheten Wereldcafé op 17 september 2018 was het tijd om de balans op te maken. Zo’n tachtig aanwezigen namen de kans te reageren op alle vergaarde informatie van de afgelopen tijd. Er werd levendig gediscussieerd over de identiteit en de kwaliteiten van onze gemeente, maar ook over de belangrijkste opgaves voor de toekomst. Met de inbreng van deze avond gaat de gemeente nu een concept-omgevingsvisie opstellen. Als deze over enkele maanden klaar is, kan iedereen die dat wil daarop reageren. Wordt dus vervolgd …..
bekijk de onderliggende stukken: populaire informatieve inleiding en gemeentelijke internet-pagina


302 Zomereik kleiner formaatMetamorfose van een monumentale eik 
Zie wat uit de - door de Januaristorm 2018 gevelde – 
monumentale zomereik van het Verloren Land geworden is: 
een uitnodigende zitbank met prachtig gemodelleerde 
Wildzwijn-koppen geplaatst op de hoek Verloren Land-Kerstenberg, klik hier

202 Struinpad gewijzigd thumbStruinpad weer open
De route is inmiddels verlegd (klik op bijgaand kaartje). Het gewijzigde gedeelte van het pad is gemaaid 
en er zijn nieuwe routebordjes geplaatst. 
Per 1-7 wordt het deel van het Struinpad in de Gebrande Kamp weer vrijgegeven. 
Er komt nog een extra informatiepan

302 walkentalkWalk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden!
De bijeenkomsten vinden elke maand plaats in de Bibliotheek Gennep.
Bij een gastvrije ontvangst met koffie en thee kunnen werkzoekenden in een inspirerende omgeving ervaringen uitwisselen met andere deelnemers en ideeën opdoen bij uiteenlopende onderwerpen door gastsprekers.
Raadpleeg het programma op de website: www. biblioplus.nl

302 initiatievenOndersteuning initiatieven binnen Milsbeek
SL!M wil graag initiatieven ondersteunen, die de Milsbeekse samenleving ten goede komen of leuker maken. Zo is Stonehands gesteund, maar ook de Cola Disco voor de jeugd, de jaarlijkse Nieuwjaarsmaaltijd en een aanpassing van een onveilige situatie bij de sportvelden. Ook voor volgend jaar heeft SL!M middelen om dergelijke activiteiten te ondersteunen door het verlenen van een financiële bijdrage.
Heeft u ideeën en plannen en zoekt u daarvoor ondersteuning, maak die dan kenbaar via het contactformulier op deze website of stuur een verzoek aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. SL!M beoordeelt de initiatieven en kijkt natuurlijk ook hoeverre die passen binnen haar  mogelijkheden.302 atelier voor reparatieReparatieatelier in Milsbeek - Vrijwilligers gezocht
Onze plaatsgenoot Gerard Wouters heeft aangeboden een reparatie atelier op te zetten. Hij heeft daarvoor de ruimte en de mogelijkheden en zoekt nu handige vrijwilligers, die hem kunnen ondersteunen. Het atelier zou daarop moeten drijven en hij hoopt vrijwilligers uit diverse richtingen te kunnen werven om zo een breed assortiment aan reparatiemogelijkheden te kunnen realiseren. SL!M is van mening, dat in onze huidige weggooimaatschappij dit een zeer welkome aanvulling kan zijn op de mogelijkheden en voorzieningen in ons dorp. Wij nodigen u van harte uit om te reageren op deze oproep. U kunt dat doen via het contactformulier op deze website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  


302 nationale week veiligheidNationale Week van de Veiligheid
aanleiding voor het gemeentebestuur om de inwoners te wijzen op preventieve maatregelen om samen onze gemeente veiliger te maken. Denk aan:
- brandveiligheid,
- het voorkomen van inbraak,
- het herkennen en voorkomen van drugscriminaliteit,
- en het nut van WhatsApp buurtpreventie.
Voor uitgebreidere informatie klik hier


203 milsbeekse vlag 200Zijn er liefhebbers voor de Milsbeekvlag?
In 2015 heeft SL!M in samenwerking met de Stichting Cultuurbehoud een Milsbeekvlag in het leven geroepen.
Op de vlag staat een abstracte afbeelding met karakteristieke Milsbeekse elementen. SL!M heeft een aantal Milsbeekvlaggen in voorraad die voor evenementen beschikbaar zijn. Dorpsgenoten hebben aan SL!M gevraagd of de vlag ook te koop is. Deze mogelijkheid bieden we graag aan. Een vlag van 1 x 1,5 meter kan bij SL!M worden besteld voor € 20,- (de inkoopprijs is € 25 maar SL!M sponsort € 5 per vlag).
U kunt de vlag bestellen via het contactformulier op deze website.
Vergeet niet uw naam, adres en het aantal vlaggen te vermelden. 302 buurtprevMaak uw buurt veiliger met WhatsApp Buurtpreventie
Met de komst van de smartphone zijn er ook nieuwe manieren van communiceren bij gekomen. Een daarvan is WhatsApp. Deze kan ook worden ingezet om een buurt veiliger te maken. 
Daarvoor wordt een buurtgroep aangemaakt. Voor iedere buurtgroep functioneert een beheerder. Deze nodigt buurtgenoten uit en neemt die op in de groep wanneer zij dat willen. Wanneer een lid van de groep iets verdachts ziet in de buurt, kunnen de overige leden van de groep worden gewaarschuwd, lees verder.
 

301 initiatiefgennepDe gemeente Gennep kent veel initiatieven van haar inwoners, activiteiten en voorzieningen. Dit zorgt ervoor dat de mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen meedoen zodat het voor iedereen fijn leven en wonen is in deze gemeente. Om al die initiatieven te kunnen delen met zoveel mogelijk inwoners heeft de gemeente samen met een groep vrijwilligers de schouders onder het Genneps Initiatief gezet. Dit is een website gevuld met informatie, maar ook boordevol inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Neem eens een kijkje. Hoe meer mensen van de mogelijkheden van het Genneps lnitiatief kennis nemen en deze ook benutten, hoe waardevoller de website wordt. Dus wacht niet af - neem initiatief.