20_korenveld(1).png

Prikbord

  


                                                                  
                                                                  Sommige afbeeldingen laten een vergroting zien wanneer je erop klikt.302 MookerheideLandgoed Mookerheide
Er is steeds wat te doen op het Landgoed Mookerheide.
Voor informatie over de diverse activiteityen klik hier.


302 levesloopMuziektheaterspektakel – wie doet mee?
Stichting Tijd(s)lijn zoekt acteurs, actrices, zangers en zangeressen die op vrijwillige basis aan het Muziektheaterspektakel over de evacuatietochten in 1944 vanuit Noord Limburg mee willen werken.
In dit stuk wordt op theatrale wijze teruggekeken op de evacuatietochten, waarin angst en wanhoop maar zeker ook moed en doorzettingsvermogen een rol spelen. Wij vinden dat dit Limburgse verhaal verteld moet worden door Limburgse mensen. Heb je altijd al graag op het toneel willen staan, dan is dit je kans. Iedereen vanaf 18 jaar, die denkt een bijdrage te kunnen leveren, kan auditie doen. En... heel belangrijk, de Limburgse taal in haar algemeenheid moet gesproken kunnen worden.
Voor meer en uitgebreidere informatie klik hier.


302 DuoFietsDuofiets in Milsbeek?
Een Duofiets is een fiets waar twee personen naast elkaar kunnen zitten. Een van beiden moet in staat zijn
de fiets te besturen. De andere fietst zo goed mogelijk mee. Een Duofiets binnen een dorp is in meerdere
gevallen een succes gebleken. Veelal ouderen, die anders moeilijk de deur uitkomen kunnen zo toch
op een uitje worden getrakteerd.
SL!M gaat ervan uit, dat ook binnen Milsbeek voldoende vraag zal bestaan voor een Duofiets. Essentieel is dan wel, dat er vrijwilligers zijn, die met iemand een stukje willen fietsen. Wanneer daar voldoende animo voor is,
zullen we ook actie ondernemen om een fiets te realiseren. 
Dit is een oproep. Wanneer u de fiets zou willen besturen om een plaatsgenoot een uitje te gunnen, wilt u zich dan melden via deze website of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


302 N271Reconstructie N271 Gennep-Plasmolen-Mook
De Provincie Limburg gaat samen met de gemeenten Mook en Middelaar en Gennep de Rijksweg tussen Milsbeek en Mook vernieuwen. De indeling van de weg en de fietspaden verandert. Nu is er aan beide kanten van de N271 een smal fietspad. Na de vernieuwing blijft er ten noorden van Plasmolen aan één kant een breed fietspad over. Bomen worden met houten geleiderails afgeschermd van het gemotoriseerde verkeer.
Voor Milsbeek is van belang of en hoe het kruispunt Rijksweg-Vagevuurweg-Pastoorsdijk wordt heringericht.
Info
302 Hartslag  Nu AEDBurgerhulpverlening bij een hartstilstand
De gemeente Gennep streeft naar een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. Als een slachtoffer binnen zes minuten wordt gereanimeerd en indien nodig een elektrische schok met een AED krijgt, stijgt de kans op herstel aanzienlijk. Een ambulance kan vaak niet binnen zes minuten bij het slachtoffer zijn, maar mensen in de directe omgeving wel. Daarom wordt er gebruik gemaakt van burgerhulpverleners, ook iets vor jou?  Lees meer

605 klussen pribordOpnieuw aandacht voor de Klussendienst
Inwoners van Milsbeek die door bijzondere omstandigheden zoals ziekte of een ongeluk tijdelijk niet in staat zijn om een klusje zelf uit te voeren kunnen de hulp inroepen van de Klussendienst SL!M. Wij kunnen ons voorstellen dat iemand die slecht ter been is ook moeite heeft met het ruimen van sneeuw of het wegbrengen van oud papier of glas.  Ook is lang niet iedereen in staat om kleine kluisjes bij het gebruik van een computer zelf op te lossen. Voor deze zaken zou men een beroep kunnen doen op de klussendienst SL!M. Uitgangspunt is dat de klussen gratis worden uitgevoerd. Het is niet de bedoeling dat de klussers van SL!M permanent een tuin gaan onderhouden of het werk van reguliere bedrijven over nemen. Hebt u een klus die niet door uzelf, vrienden of bekenden kan worden uitgevoerd, of wilt u zich opgeven als vrijwilliger?
Meld dit dan via het contactformulier op deze website. Maar U kunt ook contact opnemen met de coördinator van de klussendienst: Herm ten Haaf Tel. 06 21851517 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

302 pap.brigade133De Papieren Brigade
De vrijwilligers van De Papieren Brigade bieden de helpende hand bij het ordenen van je administratie. Vindt u het lastig om het overzicht te houden in de hedendaagse papierwinkel? Is het invullen van formulieren te ingewikkeld?
De Papieren Brigade helpt


401 Huiskamer (prikbord)'t snepke - huiskamer Milsbeek geopend
In januari is Woningcorporatie Destion in Milsbeek gestart met de bouw van seniorenwoningen met daarbij
een ontmoetingsruimte. Een ruimte waar inwoners, gezellig een kopje koffie kunnen drinken, een kaartje
kunnen leggen of gewoon eens binnen kunnen lopen voor een praatje. Kortom, een gezellige ‘Huiskamer’.
De Huiskamer is er niet alleen voor ouderen, ook andere inwoners zijn meer dan welkom. Op deze manier
hopen we dat er spontane contacten gelegd gaan worden, waardoor de onderlinge verbindingen in het dorp
versterkt zullen worden. come in!302 OmgevingsvisieVan Omgevingsvisie naar Omgevingswet
Zowel landelijk als lokaal wordt hard gewerkt aan de gevolgen van de nieuwe Omgevingswet. Deze treedt waarschijnlijk vanaf 1 januari 2021 in werking, ter vervanging van een complex en onoverzichtelijk geheel aan wetten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. De Omgevingswet zal meer overzicht brengen en minder regels. Er komt meer ruimte voor lokaal maatwerk. Bij een nieuw initiatief of plan gaat het niet meer in der eerste plaats om ''Mag het wel?''. Veel belangrijker is de vraag: ''Draagt het bij aan een goede leefomgeving?''.
De gemeente Gennep werkt eveneens aan een omgevingsvisie samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en anderen die zich betrokken voelen. De afgelopen maanden zijn veel ideeën opgehaald. Ook heeft het gemeentebestuur actuele trends en ontwikkelingen op een rijtje gezet, allemaal bouwstenen voor de nieuwe visie.
Tijdens het zogeheten Wereldcafé op 17 september 2018 was het tijd om de balans op te maken. Zo’n tachtig aanwezigen namen de kans te reageren op alle vergaarde informatie van de afgelopen tijd. Er werd levendig gediscussieerd over de identiteit en de kwaliteiten van onze gemeente, maar ook over de belangrijkste opgaves voor de toekomst. Met de inbreng van deze avond gaat de gemeente nu een concept-omgevingsvisie opstellen. Als deze over enkele maanden klaar is, kan iedereen die dat wil daarop reageren. Wordt dus vervolgd …..
bekijk de onderliggende stukken: populaire informatieve inleiding en gemeentelijke internet-pagina


302 walkentalkWalk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden!
De bijeenkomsten vinden elke maand plaats in de Bibliotheek Gennep.
Bij een gastvrije ontvangst met koffie en thee kunnen werkzoekenden in een inspirerende omgeving ervaringen uitwisselen met andere deelnemers en ideeën opdoen bij uiteenlopende onderwerpen door gastsprekers.
Raadpleeg het programma op de website: www. biblioplus.nl

302 initiatievenOndersteuning initiatieven binnen Milsbeek
SL!M wil graag initiatieven ondersteunen, die de Milsbeekse samenleving ten goede komen of leuker maken. Zo is Stonehands gesteund, maar ook de Cola Disco voor de jeugd, de jaarlijkse Nieuwjaarsmaaltijd en een aanpassing van een onveilige situatie bij de sportvelden. Ook voor volgend jaar heeft SL!M middelen om dergelijke activiteiten te ondersteunen door het verlenen van een financiële bijdrage.
Heeft u ideeën en plannen en zoekt u daarvoor ondersteuning, maak die dan kenbaar via het contactformulier op deze website of stuur een verzoek aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. SL!M beoordeelt de initiatieven en kijkt natuurlijk ook hoeverre die passen binnen haar  mogelijkheden.302 nationale week veiligheidNationale Week van de Veiligheid
aanleiding voor het gemeentebestuur om de inwoners te wijzen op preventieve maatregelen om samen onze gemeente veiliger te maken. Denk aan:
- brandveiligheid,
- het voorkomen van inbraak,
- het herkennen en voorkomen van drugscriminaliteit,
- en het nut van WhatsApp buurtpreventie.
Voor uitgebreidere informatie klik hier203 milsbeekse vlag 200Zijn er liefhebbers voor de Milsbeekvlag?
In 2015 heeft SL!M in samenwerking met de Stichting Cultuurbehoud een Milsbeekvlag in het leven geroepen.
Op de vlag staat een abstracte afbeelding met karakteristieke Milsbeekse elementen. SL!M heeft een aantal Milsbeekvlaggen in voorraad die voor evenementen beschikbaar zijn. Dorpsgenoten hebben aan SL!M gevraagd of de vlag ook te koop is. Deze mogelijkheid bieden we graag aan. Een vlag van 1 x 1,5 meter kan bij SL!M worden besteld voor € 20,- (de inkoopprijs is € 25 maar SL!M sponsort € 5 per vlag).
U kunt de vlag bestellen via het contactformulier op deze website.
Vergeet niet uw naam, adres en het aantal vlaggen te vermelden. 302 buurtprevMaak uw buurt veiliger met WhatsApp Buurtpreventie
Met de komst van de smartphone zijn er ook nieuwe manieren van communiceren bij gekomen. Een daarvan is WhatsApp. Deze kan ook worden ingezet om een buurt veiliger te maken. 
Daarvoor wordt een buurtgroep aangemaakt. Voor iedere buurtgroep functioneert een beheerder. Deze nodigt buurtgenoten uit en neemt die op in de groep wanneer zij dat willen. Wanneer een lid van de groep iets verdachts ziet in de buurt, kunnen de overige leden van de groep worden gewaarschuwd, lees verder.
 

301 initiatiefgennepDe gemeente Gennep kent veel initiatieven van haar inwoners, activiteiten en voorzieningen. Dit zorgt ervoor dat de mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen meedoen zodat het voor iedereen fijn leven en wonen is in deze gemeente. Om al die initiatieven te kunnen delen met zoveel mogelijk inwoners heeft de gemeente samen met een groep vrijwilligers de schouders onder het Genneps Initiatief gezet. Dit is een website gevuld met informatie, maar ook boordevol inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Neem eens een kijkje. Hoe meer mensen van de mogelijkheden van het Genneps lnitiatief kennis nemen en deze ook benutten, hoe waardevoller de website wordt. Dus wacht niet af - neem initiatief.