50_20_Telebeekstraat.png


Archief

Milsbeekdag

 


Enkele impressies van een geslaagd feest Chapeau!

Op het moment dat ik dit schrijf zijn we nog niet klaar. Spreek ik voor mijn beurt? Misschien, maar ik doe het toch.

Als je begint aan de organisatie van een Milsbeekdag dan start je een soort avontuur. In het begin is alles onzeker en onduidelijk. Wat gaan we doen? Hoe veel geld is er? Lopen we risico's? Wie doen er mee? Waar moet het gebeuren? Hoe veel mensen komen er? Tal van vragen, dus best spannend. Iedereen die wel eens zoiets heeft aangepakt herkent dit wel. Als ik zie hoe veel er in Milsbeek is en wordt georganiseerd, dan moet er heel wat herkenning zijn bij mensen in Milsbeek. Prachtig, zo veel mensen die zich vrijwillig inzetten. Is dit niet het bindmiddel van een gemeenschap? Het is de kwaliteit van ons dorp, iets om heel trots op te zijn. Daarnaast is het een stimulans voor ieder die (om welke reden dan ook) de weg naar de vrijwillige inzet voor de gemeenschap nog niet heeft gevonden. Wie voelt zich nog geroepen? Want vrijwillige inzet kan er niet genoeg zijn.

Bij de Milsbeekdag begon het met de voorbereidingsgroep. Gaandeweg heeft deze groep onzekerheden en onduidelijkheden opgeruimd. De inzet en creativiteit waren groot. Voor zover dat mogelijk was zijn onduidelijkheden en risico's opgelost: Vergunning, verkeersregelaars, sponsors, tegeltjes, financiën, spandoeken, flyers, posters, terrein gevlakt, ingezaaid, beregend, afspraken met deelnemers, uitnodigingen, sprekers, openingshandeling, verzekeringen, beveiliging, feesttent, kiosk, muziek, geluidsinstallatie en ga zo maar door. Velen steunden ons. Tegelijk moest Stone Hands het kunstwerk nog plaatsen en afwerken. Ook dat is gelukt. Alles bijeen een geweldige prestatie. In goed Nederlands zeggen we dan "chapeau". Er is nu een programma dat staat als een huis. Wat dat betreft is de Milsbeekdag al een succes. Nu nog een beetje goed weer en veel bezoekers, maar dat heeft de voorbereidingsgroep niet in de hand. Op voorhand is SL!M trots op de Milsbeekdag en op iedereen die heeft bijgedragen. Drommels, nu spreek ik weer voor mijn beurt.204 u komt toch ook 1a

Milsbeekdag 13 september
Hebt u het gezien? De spandoeken, posters en flyers. U komt toch ook?

Zaterdag 13 september wordt een bijzondere dag in Milsbeek. Cultuur en infrastructuur gaan samenkomen bij de rotonde en potterie De Jacobsladder. Milsbeek gaat op de kaart. Een gebeurtenis om bij stil te staan en een feestje te bouwen.
We beginnen om 14.00 uur en gaan door tot 23.00 uur.

Voor ieder wat wils. Door, voor en van Milsbeek. Gezellig elkaar ontmoeten, een drankje, een204 u komt toch ook 2 hapje, een muziekje, competitie, demonstraties, kunst en cultuur. Voor de kinderen van de basisschool is er een ballonnenwedstrijd en een ijsje.

Voor het eerst is er het open Milsbeeks Kampioenschap Kleimeppen. Veel dorpsgenoten hebben het kleimeppen al beoefend als bijdrage aan Stone Hands. Het kleimeppen wordt wat ons betreft een Milsbeekse traditie met dezelfde allure als de Metworstrennen van Boxmeer. Wie worden de eerste Milsbeekse kampioenen? Gaat de jeugd scoren? Eeuwige roem is er voor de kampioenen en bovendien een mooie prijs. En er is nog meer competitie. Bij het Gilde kunt u strijden om de titel "Publiekskoning van de Milsbeekdag". Wie neemt de handschoen op?Met dank aan de sponsoren en de vele dorpsgenoten die zich weer belangeloos hebben ingezet. Driewerf chapeau. Beloon hun inzet en komt allen. Draag bij door er te zijn.

 

204 Milsbeekdag poster thumb204 Milsbeekdag logo Dichterbi thumb
     

                                                                 klik op de afbeeldingen voor een vergroting

De Milsbeekdag - een initiatief van SL!M – wordt georganiseerd door een groep enthousiaste dorpsgenoten, vrijwilligers uit of namens diverse geledingen.
De officiële opening van de nieuwe rotonde en de onthulling van het kunstwerk Stone Hands
door burgemeester
De Koning op 13 september aanstaande vormt de aanleiding voor een feestelijk evenement onder het motto ''Milsbeek presenteert zich''.     

 

Nieuws in het Dorpsblad  klik hier

Flyer huis aan huis bezorgd  klik hier

Alle sponsoren op een rij  klik hier
De Milsbeekdag wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers en door sponsors. 
Het rotonde-kunstwerk Stone Hands, dat onderdeel is van het programma van de Milsbeekdag heeft een eigen groep Sponsoren; zie daarvoor de website van Stone Hands.


07-06-2014  Realisatie van het kunstwerk op de rotonde klik hier