20_vierdaagse(2).png

Prikbord

 

   
 302 Hartslag  Nu AED Burgerhulpverlening bij een hartstilstand
De gemeente Gennep streeft naar een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. Als een slachtoffer binnen zes minuten wordt gereanimeerd en indien nodig een elektrische schok met een AED krijgt, stijgt de kans op herstel aanzienlijk. Een ambulance kan vaak niet binnen zes minuten bij het slachtoffer zijn, maar mensen in de directe omgeving wel. Daarom wordt er gebruik gemaakt van burgerhulpverleners, ook iets vor jou?  Lees meer

   
302 biblioplus Informatiepunt in de Bibliotheek
Het vinden van informatie of iets regelen met de overheid gaat steeds vaker via de computer. Dat kan lastig zijn. Niet iedereen beschikt over de vaardigheden om tot goede en betrouwbare informatie te komen. Om inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen daarbij te ondersteunen, opent BiblioPlus een Informatiepunt in Bibliotheek Boxmeer en Cuijk.
Vanaf 1 juni kun je zowel fysiek als telefonisch terecht bij het Informatiepunt
Lees meer    
302 premie 500 euro voor een idee om Milsbeek mooier of beter te maken !!!
SL!M beloont een mooi idee met een bijdrage in de kosten van maximaal € 500 !
Omschrijf het idee op maximaal 1 A4-tje, dien het idee in bij SL!M en
maak kans op deze leuke bijdrage. voor meer details lees verder Info

   
302 pap.brigade133 De Papieren Brigade bestaat 10 jaar en zet vanaf 2021 deVoorzieningenWijzer in
Hebt u soms moeite met het ordenen van uw administratie of het aanvragenvan regelingen?
De vrijwilligers van De Papieren Brigade bieden de helpende hand bij het ordenen van je administratie.
Vindt u het lastig om het overzicht te houden in de hedendaagse papierwinkel?
Is het invullen van formulieren te ingewikkeld?
Met de vVoorzieningenWijzer kan de Papierenbrigade u nog beter helpen.
De Papieren Brigade helpt


   
103 klussen Opnieuw aandacht voor de Klussendienst
Inwoners van Milsbeek die door bijzondere omstandigheden zoals ziekte of een ongeluk tijdelijk niet in staat zijn om een klusje zelf uit te voeren kunnen de hulp inroepen van de Klussendienst SL!M. Wij kunnen ons voorstellen dat iemand die slecht ter been is ook moeite heeft met het ruimen van sneeuw of het wegbrengen van oud papier of glas.  Ook is lang niet iedereen in staat om kleine kluisjes bij het gebruik van een computer zelf op te lossen. Voor deze zaken zou men een beroep kunnen doen op de klussendienst SL!M. Uitgangspunt is dat de klussen gratis worden uitgevoerd. Het is niet de bedoeling dat de klussers van SL!M permanent een tuin gaan onderhouden of het werk van reguliere bedrijven over nemen. Hebt u een klus die niet door uzelf, vrienden of bekenden kan worden uitgevoerd, of wilt u zich opgeven als vrijwilliger?
Meld dit dan via het contactformulier op deze website. Maar U kunt ook contact opnemen met de coördinator van de klussendienst: Herm ten Haaf Tel. 06 21851517 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
302 walkentalk Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden!
De bijeenkomsten vinden elke maand plaats in de Bibliotheek Gennep.
Bij een gastvrije ontvangst met koffie en thee kunnen werkzoekenden in een inspirerende omgeving ervaringen uitwisselen met andere deelnemers en ideeën opdoen bij uiteenlopende onderwerpen door gastsprekers.
Raadpleeg het programma op de website: www. biblioplus.nl
   
302 milsbeekse vlag203x134  Zijn er liefhebbers voor de Milsbeekvlag?
In 2015 heeft SL!M in samenwerking met de Stichting Cultuurbehoud een Milsbeekvlag in het leven geroepen.
Op de vlag staat een abstracte afbeelding met karakteristieke Milsbeekse elementen. SL!M heeft een aantal Milsbeekvlaggen in voorraad die voor evenementen beschikbaar zijn. Dorpsgenoten hebben aan SL!M gevraagd of de vlag ook te koop is. Deze mogelijkheid bieden we graag aan. Een vlag van 1 x 1,5 meter kan bij SL!M worden besteld voor € 20,- (de inkoopprijs is € 25 maar SL!M sponsort € 5 per vlag).
U kunt de vlag bestellen via het contactformulier op deze website.
Vergeet niet uw naam, adres en het aantal vlaggen te vermelden.

   
302 buurtprev  Maak uw buurt veiliger met WhatsApp Buurtpreventie
Met de komst van de smartphone zijn er ook nieuwe manieren van communiceren bij gekomen. Een daarvan is WhatsApp. Deze kan ook worden ingezet om een buurt veiliger te maken. 
Daarvoor wordt een buurtgroep aangemaakt. Voor iedere buurtgroep functioneert een beheerder. Deze nodigt buurtgenoten uit en neemt die op in de groep wanneer zij dat willen. Wanneer een lid van de groep iets verdachts ziet in de buurt, kunnen de overige leden van de groep worden gewaarschuwd, lees verder.