50_03_RijkswegNoord.png


Archief

SL!M-werkgroep Senior-junior, 2013


 

Ontmoetingsplaats
Er is op dit moment in Milsbeek geen duidelijke laagdrempelige ontmoetingsplaats voor ouderen (incl. eenzamen en mensen met/zonder beperking). Goed voor sociale cohesie is ook het bevorderen van contact tussen jong en oud. Het realiseren van deze doelen zou kunnen worden bereikt door het aanbieden van een plaats waar gezamenlijk gegeten kan worden, spelletjes gespeeld kunnen worden, een kopje koffie kan worden gedronken, waar elkaar even ontmoeten mogelijk is. Er zal ook bekeken worden of er bijvoorbeeld een lunch kan worden georganiseerd voor de ouderen, waarbij eventueel de mensen van Dichterbij zouden kunnen assisteren.
De bedoeling is dat op het Plateel nieuwbouw wordt neergezet waarin een zogenaamde HUISKAMER kan komen. Deze ruimte wordt door Destion beschikbaar gesteld. maar Destion houdt zich niet bezig met de activiteiten die er worden georganiseerd. De invulling moet dus door anderen worden gedaan. De werkgroep Senior-Junior heeft een eerste gesprek gehad over die invulling, en in oktober gaat de SL!M-werkgroep verder overleggen met Destion, de Gemeente, KBO en Dichterbij. Het doel is om te bezien welke mogelijkheden er zijn om voor deze ontmoetingsplek in Milsbeek en nadere invulling te geven.

Overdracht kennis en ervaring ouderen-jeugd
Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van kennis en ervaring van senioren om de jeugd van 11-13 jaar te informeren over hun toekomstperspectief en hun beeld daarop te verbreden. Onderzocht wordt in hoeverre volwassenen kunnen worden betrokken bij de ontwikkeling van ambitie, nieuwsgierigheid en talenten bij leerlingen van de basisschool in Milsbeek. Bijvoorbeeld door het opzetten van een weekendschool. Door het realiseren van een verbinding tussen ouderen en jeugd / senioren en junioren (mensen met en zonder beperking) ontstaat eveneens een laagdrempelige ontspannings- en ontmoetingsplaats Senioren / volwassenen

Talentenbank
Er is in Milsbeek geen centrale talentenbank voor activiteiten / klusjes / talenten. Vraag en aanbod van activiteiten zijn nu niet eenvoudig met elkaar te matchen. Door het opzetten van een talentenbank waarin vraag en aanbod elkaar kunnen vinden voor allerlei activiteiten, klussen ed. kan dit probleem worden verholpen

Leden van de werkgroep
Jean van den Broek,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Josefien Laghuwitz,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ab Blom,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gerja van Hunen,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.