50_19_Potkuilen.png

Archief

Kerstboom MilsbeekDe enige echte Milsbeekse kerstboom.......


302 Kerstboom SLMHij staat er. En er wordt in het dorp al veel gesproken. En dat is mooi, het moet immers een boom worden, die ons nog meer bindt en boeit! In een sfeer die hoort bij de Kerst, maar zeker ook bij de rest van het jaar.
Zeker, de werkgroep was erg blij dat de kerstboom, uiteindelijk, na sterke financiële onderhandelingen, kon worden aangeschaft.
Daarbij was de eerste fase afgerond. Maar Teun Kosters liet al direct horen dat de boom betere tuinaarde nodig heeft. Dus werd er 9m3 "goeie" grond gemengd met compost aangevoerd. En natuurlijk moet de boom regelmatig van water worden voorzien er werd dus een waterleiding vanuit de pomp van de pastorie aangelegd. En zo ging het ook met de aanleg van de stroomvoorziening.
De boom is gesponsord door de gemeente en daarnaast hebben vele bedrijven/privépersonen er voor gezorgd dat heel Milsbeek kan genieten van een prachtige kerstboom met verlichting.

De sponsoren die wij bedanken zijn:

Loonbedrijf Jan Nas: goeie tuinaarde
Jaap Sterk: compost
P. Kaal b.v. en Van Kesteren b.v.: graafwerk en transport tuinaarde
Ger Megens: aansluiting verlichting
Megens Electro b.v.: kerstverlichting
Piet Theunissen pomptechniek: watervoorziening
Willy Kosters: transport en menging tuinaarde
Gerbrand Weijers: spanmateriaal

De kinderen van de basisschool hebben ontwerpen gemaakt om de boom in kerstsfeer te brengen. Deze ontwerpen worden door de cliënten van Dichterbij uit hout gezaagd en zo nodig gelamineerd. Half december zal alles in de kerstboom worden opgehangen.
De werkgroep ziet graag dat de boom, jaarlijks, door de kinderen op een leuke wijze wordt opgetuigd.
Milsbeek…… geniet van de kerstboom.
De werkgroep “Praktisch” wenst alle lezers prettige feestdagen en een gezond 2016.

voor het bericht over de voorbereidingen klik hier