30_herfst_12.png

Archief

Duofiets (2)

 

 

 
 
februari 2021

Nu ook een duofiets in Milsbeek
“Meer dan een jaar geleden kwam bij het bestuur van de dorpsraad van Milsbeek de vraag binnen of er een duofiets was voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Zo’n duofiets was er in Milsbeek nog niet”.  Zo begon Ronald Starrenburg zijn inleiding voor een klein “corona-proof” gezelschap. Het plan voor de duofiets was binnen het bestuur snel gesmeed. Snel gezegd, maar de uitvoering was weerbarstig. SL!M had zelf een bescheiden budget, maar lang niet genoeg. Sponsoren boden uitkomst. De gemeente Gennep, de Rabobank, Destion en de ANWB waren bereid om bij te springen. Het kerkbestuur stelde ruimte beschikbaar voor een stalling en aannemer Kaal doneerde een kleine container. Met vrijwilligers en veel zelfwerkzaamheid werd de stalling ingericht.
607 duo fiets (Copy)
 
Met goede buitenverlichting en onder andere een camera werd de stalling goed beveiligd. Nu er ook
vrijwilligers zijn en een reglement is vastgesteld kan de duofiets in gebruik worden genomen.

  607 onthulling 2 (Copy)607 onthulling 1 (Copy)  
  Met deze woorden nodigde Ronald Starrenburg wethouder Peperzak en bestuursleden Han de Kreuk en
Herm ten Haaf uit om de duofiets, die afgedekt was met de Milsbeekvlag te onthullen.
Wethouder Peperzak memoreerde hoe belangrijk de duofiets is voor mensen die niet meer goed kunnen fietsen. Elders levert zo’n duofiets veel blijdschap.
Hij complimenteerde SL!M met het resultaat en wenste gebruikers veel plezier toe.

Hieronder staan de regels voor het gebruik van de duofiets en hoe dorpsgenoten de duofiets kunnen reserveren.
Om het het reglement in te zien, klik hier.

Regels voor het gebruik van de duofiets

De duofiets van SL!M is bedoeld voor gebruik door dorpsgenoten uit Milsbeek die door omstandigheden niet of slecht zelfstandig kunnen fietsen. Met de duofiets wil SL!M bevorderen dat deze dorpsgenoten er toch met de fiets op uit kunnen gaan en anderen kunnen ontmoeten. Op elk gebruik van de duofiets zijn onderstaande regels en het reglement van toepassing. 


1. Beschikbaarheid
De Duofiets is 7 dagen per week van 9:00 uur tot 17:00 uur beschikbaar voor tweetallen waarvan de één onder de doelgroep valt en de ander kan worden gezien als begeleider of (SL!M)vrijwilliger). De fiets kan per dagdeel worden gereserveerd met een maximum van 2 dagdelen per keer. Een dagdeel is een morgen van 9 tot 12:30 uur en een middag van 13:30 tot 17:00 uur.

2. Bereikbaarheid
voor reserveren      via het contactformulier op deze website    https://gemeel.nl/contact
                               via de mail                                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                               via de telefoon                                             0485-801338
Bij spoed*               via de telefoon                                             06-50939696 / 06-21851517
                                                                                                 * spoed = ongevallen, schades of problemen
3. Reserveren
Reserveren van de duofiets dient te geschieden bij de coördinator tenminste 1 dag van te voren via telefoon, via email of via de website van SL!M. Bij het reserveren dient te worden opgegeven door wie de duofiets gebruikt gaat worden. Van beide gebruikers wordt naam en adres geregistreerd waarbij tevens wordt vermeld wie bestuurder is en wie duopassagier. Wanneer de afspraak niet kan doorgaan moet de reservering zo spoedig mogelijk worden geannuleerd. Bij het reserveren kunnen aanvullend aan dit reglement afspraken worden gemaakt over het ophalen, gebruiken en retourneren.

4. Ophalen fiets
De fiets moet door de bestuurder worden opgehaald bij de beheerder conform de afspraak die bij het reserveren is gemaakt. Bij het ophalen hoeft de duopassagier niet aanwezig te zijn. Bestuurder mag bij het ophalen niet onder invloed van alcohol of verdovende middelen zijn. De beheerder kan vragen om legitimatie en de gegevens van de legitimatie vastleggen. Bij het ophalen controleren beheerder en bestuurder of de fiets compleet en in goede staat is. Een checklist daarvoor is bij de fiets beschikbaar. De bestuurder parafeert het logboek ten teken dat hij/zij de fiets met toebehoren in goede orde heeft ontvangen. Vanaf het moment van ophalen zal de bestuurder de fiets nergens onbeheerd of onveilig stallen of achterlaten.

5. Onderweg
De bestuurder is verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. Indien nodig helpt de bestuurder de duopassagier met op- en afstappen, daarbij kan armleuning worden opgeklapt en de stoel worden
gedraaid. Plan bij voorkeur de rit met uw duopassagiers/gast rekening houdende met de actieradius van
defiets. Blijf op fietspaden en gebruik alleen verharde wegen. Vermijd drukke stedelijke omgevingen.
Houd rekening met de breedte van de fiets en denk aan achteropkomend verkeer. Geef duidelijk richting aan en respecteer de verkeersregels. Zet de fiets altijd op slot, ook wanneer u een pauze inlast. Gebruik van alcohol en/of verdovende middelen is niet toegestaan. Bestuurder en duopassagier respecteren elkaars privacy. Bij pech of ongelukken kan dient SL!M zo spoedig mogelijk te worden gebeld. Bij schade aan derden/ongelukken dient een ongevalsformulier te worden ingevuld.

6.Terugkomst / inleveren
Breng zonodig uw gast naar huis. Zet de fiets op slot bij het wegbrengen van uw gast. Lever de fiets in bij de beheerder. Meld eventuele problemen onderweg, gebreken en/of schades aan de beheerder. Controleer de staat en de volledigheid van de fiets samen met de beheerder. De beheerder noteert zijn/haar bevindingen in het logboek. Lever de sleutels in.

Wij wensen een goede reis en veel plezier met de duofiets.  307 laatste klusje
  Een laatste klusje voor de officiele onthulling:
het monteren van een spiegel

   
  Voorgeschiedenis

Naar aanleiding van vragen van dorpsgenoten over een duofiets voor Milsbeek is SL!M in 2019 begonnen aan het project ''Duofiets'''.
Na een oriëntatiefase over die in's en out's werd vol ingezet op de realisatie van het plan om ook in Milsbeek een duofiets beschikbaar te krijgen. Dit werd halverwege 2019 in dorpsblad  ''OP DE MILSBÈK''  bekend gemaakt.
De verdere voortgang van het project is o.a. gedocumenteerd in de volgende ''persberichten'' (klik op de titel).

  16-05-2020  30-08-2020 17-10-2020
  Duofiets in Milsbeek Duofiets, goed bericht De duofiets komt eraan